Voda z kohoutku: Víme, jak ji udělat chutnější a zdravější!

O kvalitě vody, která nám teče z kohoutků se poslední roky intenzivně diskutovalo a většina z nás tak už dávno ví, že ve většině případů je pitná (pozor na to!) z vodovodu kvalitnější a levnější, než mnohé balené.

I přesto mnoho lidí tvrdí, že z kohoutkové vody cítí chlór a není tak dobrá. My jsme se rozhodli zapátrat, zda se s tím dá něco dělat a zda je možné obyčejnou vodu z kohoutku udělat o něco zdravější.

Stačí nechat odstát

Cítíte-li z vody chlór, pak pravděpodobně patříte k citlivějším jedincům. Ne všude se ovšem voda chloruje. Řešení je však velmi jednoduché, po natočení vody do sklenice ji nechte chvíli odstát. Chlór rychle vyprchá.

Pokud by jste ho i přesto cítili, tak si možná tuto „chuť“ vsugerováváte. Můžete však vyzkoušet přidání čerstvé citrónové či jiné ovocné šťávy, která chuť zlepší.

Binchotan – Aktivní uhlí pro lepší vodu

Pravděpodobně se budete divit, proč byste si do lahve či karafy s vodou měli dávat kus dřevěného uhlí, ale věřte, že je to způsob, jak zlepšit její chuť a přírodně filtrovat.

binchotanBinchotan je aktivní uhlí, které se v Japonsku používá již od 17. století. Má hned několik pozitivních vlastností:

  • Snižuje množství chlóru
  • Vyrovnává pH
  • Dodává minerály (vápník, železo či hořčík)
  • Zlepšuje chuť

Tento zcela přírodní způsob filtrace vody je nejen nenáročný, ale také poměrně levný. Samotnou tyčinku uhlí můžete mít za přibližně 150 Kč a vydrží 6 měsíců. Ani údržba není nijak náročná, protože jediná akce, kterou je nutné provést pro zajištění správného fungování je po 3 měsících tyčinku na 10 minut vyvařit a nechat uschnout.

A sloužit bude i když už nebude filtrovat vodu, protože ji lze dále použít např. do bot jako pohlcovač pachů, hnojivo či prostě spálit.

[alert-success]My doporučujeme vyzkoušet Black+Blum Binchotanovou tyčinku.[/alert-success]

Napsat komentář