Těstovinová polévka se zeleninou

Těstoviny si jistě běžně připravujete, ale možná nevíte, že tortellini můžete využít i jako surovinu pro chutnou a především zdravou polévku, plnou zeleniny. Ideální k obědu i večeři.

Ingredience

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 nakrájené mrkve
  • 1 velká cibule nakrájená najemno
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 400g nakrájených rajčat (v konzervě)
  • 200g mraženého hrášku a fazolí
  • 250g čerstvých plněných těstovin tortellini
  • parmezán na posypání
  • hrst listů bazalky (volitelně)

Postup

Olej rozpálíme na pánvi a mrkev s cibulí restujeme 5 minut, dokud nezačně měknout. Přidáme vývar a rajčata, povaříme 10 minut. Na posledních 5 minut přidáme hrášek s fazolemi.

Až zelenina změkne, přimícháme těstoviny. Přivedeme k varu a povaříme 2 minut, než se těstoviny uvaří. Vmícháme bazalku a servírujeme posypanou parmezánem a česnekovým chlebem.

Napsat komentář