Salát z růžičkové kapusty a sýru Pecorino

Růžičková kapusta bezpochyby patří ke zdravému stravování, má mnoho pozitivních účinků. Bohužel však není příliš oblíbená pro svojí specifickou chuť.

Ovšem tento zdravý salát z růžičkové kapusty, sýru Pecorino a vlašských ořechů vás jistě mile překvapí, protože chutná i těm, kterým samotná kapusta není po chuti.

Ingredience

  • 0,5 kg růžičkových kapust (nastrouhaných či nakrájených)
  • 1 hrnek nastrouhaného sýru Pecorino
  • 1 hrnek pražených vlašských ořechů nakrájených na hrubo
  • 1/4 hrnku olivového oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1/2 lžičky sušených chilli papriček
  • sůl a pepř

Postup

Nastrouhanou kapustovou růžičku dáme povařit na 30 sekund do vroucí vody. Dáme je do ledové lázně vychladnout a poté osušíme. Vezmeme velkou mísu a dáme do ní kapustu, sýr a ořechy. V jiné misce smícháme citronovou šťávu, olivový olej a sušené papričky. Dressing vmícháme ke kapustě a dochutíme solí a pepřem.

Napsat komentář