RECEPT: Jak si připravit domácí tvarohovou zmrzlinu bez náhražek?

Jak se můžete dočíst v článku Zmrzliny plné rostlinných tuků, tak většina zmrzlin obsahuje rostlinné tuky a rozhodně už nejsou tak lahodné , jak třeba bývaly dříve. Některé jsou navíc místo ovoce plné chemie, takže to rozhodně není žádné zdravé mlsání.

Vyrobit si chutnou a zdravou zmrzlinu však není vůbec nic těžkého. Nejjednodušší recept je na tvarohovou zmrzlinu, kterou můžete podle svých preferencí ochutit ovocem či čokoládou. Je to levné, snadné a máte jistotu, že složení bude tak kvalitní, jak dobré suroviny použijete.

Ingredience

  • 1 tvaroh
  • 1 zakysaná smetana
  • 3 lžíce cukru
  • 2 vanilkové cukry
  • ovoce, čokoláda (volitelně podle chuti)

Tip: Místo vanilínových cukrů přidejte čerstvý vanilkový lusk nebo domácí vanilkový cukr.

Postup

V míse rozšleháme smetanu s cukrem a poté přidáme tvaroh. Vše řádně prošleháme, aby vznikl jemný krém. Směs nalijeme do formy/formiček a dáme zmrznout.

V případě nanuků můžeme po zmražení ještě potřít např. čokoládou a dát opět zmrazit.

Napsat komentář