Alzheimer! Co jíst?

Alzheimerova choroba je jednou z nejobávanějších nemocí, která postihuje starší lidi. Jelikož se jedná o nevyléčitelnou nemoc, je třeba se zabývat každou možností, jak tento úbytek mozkové hmoty minimalizovat. Lékaři však často nesledují aktuální informace o tom, co by nám mohlo kromě léků pomoci.

Nyní však máte možnost zjistit, o co je dobré svůj jídelníček obohatit a předcházet tak „Alzhaimerovi“ nebo alespoň mírnit jeho příznaky a zpomalit jeho průběh.

V případě, že vy nebo někdo známý trpí Alzhaimerovou chorobou, je nejlepší změnit jídelníček. Jedná se vlastně o dietu, která by podle výzkumů měla být bohatá na omega-3 a omega-6 mastné kyseliny, vitamin E a kyselinu listovou. Naopak méně by mělo být nasycených tuků a vitaminu B12.

A jaké potraviny tedy zařadit do diety, která má za úkol chránit náš mozek? Základem by mělo být těchto devět:

  1. červená řepa
  2. olivový olej
  3. oříšky
  4. ryby
  5. rajčata
  6. drůbež
  7. květák/brokolice
  8. ovoce
  9. zelená listová zelenina

Napsat komentář